الخميس، 26 أغسطس 2010

صينية بطاطس بالكفته

يااهلا بيكم
صنيه بطاطس بجد حلوة جدا وهتعجب الصغار قبل الكبار من ياسمين

لحم مفروم

بطاطس مقطعة حلقات رفيعة

اعملى خلطة من

بصله مبشورة وبقدونس مقطع رفيع جدا وشبت اخضر وثوم مبشور وملح وفلفل اسود وجنزبيل بودرة
وجوزة الطيب وقليل من الكمون والكزبرة البودرة

قلبيهم كويس بنصف كوب صغير من الماء


خدى تقريبا معلقة من هذا الخليط وضعيه على البطاطس وقلبيه كويس




وباقى الخلطة على اللحم المفروم (طبعا انتى تلاحظى توافق الكميات مع بعض)




افردى نصف كميه البطاطس فى الصينيه ماتكون اكتر من راق واحد

وعليها افردى كميه اللحم المفروم



ثم باقى البطاطس ايضا راق واحد مش اكتر



وغطيها ودخليها الفرن بدون اى ماء


افتحيى عليها بعد نصف ساعة تقريا تكون قربت شوى من السوا


واعملى كميه تكفى لتغطيه الصنيه من الطحينه

فكى الطحيه بالحليب حتى لا تنشف وجة الصنيه من الطحينه مع توم مبشور وفلفل اسود وليمونه وشويه شطة تبع الحاجة
وتكون خفيفه شويه
واخرجى الصنيه من الفرن وحطى عليها الطحينه وادخليها تكمل سواها بدون غطاء
الى ان يتحمر وجهها وتتشرب الطحينه بالداخل
وكلى بالهنا والشفا وقوليلى ايه الاخبار وراى اللى اكل منها
ههههههههههههه



المفروض الطحينه تغطى البطاطس تغطيه كامله بس ياسمين نست تشترى طحينه كفايه

ههههههههه
لاكن طالعة عسل

0 التعليقات:

إرسال تعليق